20 oktober 2018
10:15

Månsarps IBK HJ

Referat: Nässjö IBF HJ - Månsarps IBK HJ

I tredje omgången kom förlusten. Mot ett taggat Nässjö. Dock bara med uddamålet.

Vi får nog vänja oss vid att matcherna är så här jämna i vår serie.
Vi startar ändå ok tycker jag. Med 2 femmor, och en 3:e kedja. Vi gör också 2 mål inom 20 sekunder i den 6 - 7 minuten. Och med en bortaledning i vår favör, så tycker man ju att vi borde kunna kontrollera detta. Men sedan drar vi på oss en utvisning, får slita hårt i boxen, men de lyckas reducera. Sedan i slutet av perioden inom 30 sekunder, så vänder Nässjö på matchen. Och här är väl egentligen anledningen till att de vinner. Allt handlar om detaljer. Vid 2-2 , så lyckas de få in ett frislag, som vi borde täckt bort. Vid 3-2 blir det ett rent friläge, som Andreas gör en kanonräddning på. Men våra backar är tyvärr lite för mycket åskådare, och de slår in en retur. Dessa 2 mål blir för jobbiga att hämta upp.

I andra perioden är det väl mestadels Nässjö, även om vi sticker upp lite, och de vinner perioden med 1-0. 2 utvisningar att notera för perioden, en för vardera lagen, men ingen lyckas att nyttja det numerära överläget.

I tredje tycker jag att vi ger det hela en chans. Därför känns 5-2 efter 07:20 tufft, vi har dessutom en spelare liggandes vi det målet. Men på tekning, utnyttjar vi passivitet i hemmalaget, och reducerar snabbt. Efter 9:23 smäller vi också in 5-4. Och nu böljar spelet fram och tillbaka. Men tyvärr inga mer mål. Vi hade absolut lägen att kvittera, men våra motståndare var bra på att täcka. Samt att vi hade en hel del missriktade skott. Vi tar TO i slutet och får väl 2 bra lägen. Men ingen utdelning. Vi fick ta timeouten sent, då vi fick en utvisning efter 17:11.

Nässjö var ett tufft lag att möta. Tycker vi möter upp dom bra i början, men sedan så tar de över med sitt fysiska presspel. Tycker dock att vi kunde varit mer rörliga och tuffare framför deras mål. Vi kör med 2 femmor i 2 perioder. Släpper in vår 3:e kedja i andra. Samt spel för en av killarna i tredje, då Jakob blir skadad. För 2 killar födda 03 var det debut, och det blev tufft med den temposkillnad, som råder. Men man anpassar sig bra, så med lite mer träning framåt, så har de bra utsikter för att utvecklas.

Matchens spelare är Andreas, som räddar oss i andra perioden, och ser till att det fortfarande är match.
Sedan har vi Gustaf med, som alltid är i händelsernas centrum. Idag med 2 mål och 2 utvisningar
Sedan måste vi kunna ta vara på en 2-0 ledning bättre. Det kanske är en klyscha, men vi får ALDRIG slappna av.
Nästa helg tar vi emot Vetlanda, också en tuff motståndare.